Beautiful Sapa - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Prisilla Rijsbergen - WaarBenJij.nu Beautiful Sapa - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Prisilla Rijsbergen - WaarBenJij.nu

Beautiful Sapa

Door: Priscilla

Blijf op de hoogte en volg Prisilla

27 September 2010 | Vietnam, Hanoi

Iedereen weer bedankt voor alle reacties! De week is weer voorbij gevlogen.

We hebben veel verschillende met de kids gedaan, althans een poging tot. ;) Anne had een leuke tol bij, wat ze hier natuurlijk niet kenden. Jammer genoeg was hij wel binnen vijf minuten kapot.

Op maandag verteld Tu ook dat ze verplicht getrouwd is en helemaal niet gelukkig is. Dat is wel aangrijpend om te horen. Dat doet wel wat met je, het is ook ontzettend lieve docent voor de kids en ons helpt ze ook overal bij. Zo heeft zij ons ook op weg geholpen voor het weekendje naar Sapa.

Toen we naar het restaurant gingen 's avonds en ons steegje uitreden, was er een invasie van scooters. Helemaal op de weg en over de stoep. Niet normaal, moeilijk uit te leggen, maar bizar om te zien. Een driebaansweg en een brede stoep helemaal vol met scooters. We gokken maar dat het voor de voetbal was, omdat Vietnam die avond moest voetballen.

De volgende ochtend heeft onze held ons weer een fikse lachbui bezorgd. Deze begon ineens te stijldansen met een ander meisje. Zo lachen...ook netjes buigen en haar achterover gooien. Hihi...briljant gewoon...daarna deed hij het nog dunnetjes over met de docent. Na de dansvoorstelling, hebben we een half uurtje een nagellakfestijn gehad. Die we mee hadden genomen, omdat 's avonds het moonfestival was. Alle meisjes en sommige jongens :) hadden mooie roze, goude en roze met gouden nagels.

's middags werd geprobeerd om de plafondventilator te maken, waardoor we grotendeels zonder stroom zaten. Niet normaal zweten gewoon en het was de eerste dagen van de week sowieso al warmer dan eerst. Het leek elke keer of een ik een potje tennis had gespeeld...wat ik trouwens wel erg mis ;)

Om 15.00 moesten we een viatnamees kwartiertje, een uur dus, op 30 kids letten. De docenten hadden even vergadering. Wat een grote ramp, de kids waren echt strontvervelend...een lang en uitputtend uur. Wel heerlijk geslapen ;)

's avonds was er nog het moonfestival. Echt lache, ze vieren dit een keer per jaar...bij volle maan. volop eten voor de kids. ER wordt muziek gemaakt en een toneelstuk opgevoerd. Nog nooit zoiets slecht gezien. Alles wordt geregeld door de studenten van de uni, die zelf net kids van 5 leken.

Vrijdagochtend kreeg ik een massage van onze docent Tu, heerlijk. Als dank, en grapje, had ik een klein bloementje voor haar gekocht. Nou ze was er dolblij mee, ze vertelde dat ze sinds haar huwelijk geen bloemen meer had gehad. Echt mooi om te zien hoe blij ze hier met kleine dingen zijn. Vrijdagmiddag hebben we ook nog stoelendans met de kids gedaan. We dachten dat die onmogelijk was, maar het viel nog lang niet tegen.

Toen stond het weekend voor de boeg en vertrokken we met de nachttrein naar Sapa. Een kaartje kopen was nog een redelijke ramp en met heel veel geluk hadden we de laatste twee kaartjes!!! In Lao Cai aangekomen moesten we een busje nemen naar Sapa. Hebben we mooi twee uur zitten wachten, omdat ze hem helemaal vol wilden laden. Pff...

In Sapa aangekomen hadden we een contactpersoon die ons op weg hielp, met een hotel en waar we info konden krijgen over Sapa. Nadat we onze spullen gedumpt hadden, hebben we een plattegrond gehaald. Hier stond een waterval op en dat klonk wel mooi, dus gingen wij daarheen lopen. Er stond alleen niet bij vermeld dat deze maar liefst 12 km ver was, na 1.5 lopen hebben we het dan ook opgegeven. Na een heerlijke vette burger zijn we een berg gaan beklimmen. Met vele bezienswaardigheden, haha. vietnamese termen dus. Jammer genoeg was het heel erg mistig en het uitzicht matig, geen rijstvelden te zien. Ik vond het nog wel steeds mooi, omdat ik nog nooit zo de bergen in de mist heb gezien. In Sapa zijn er de mong people die je van alles proberen te verkopen. En als je dan iets wilt kopen, wordt je letterlijk omsingeld en gestalkt. Bizar!!! Zie de foto die ik van An heb gemaakt :D 's avonds nog lekker een cocktailtje gedronken en op tijd naar bed gegaan. Enigszins teleurgesteld dat we geen rijstvelden gezien hadden....

Zondagochtend zijn we naar Cat Cat gegaan, wat lager ligt...in de hoop dat daar wel wat rijstvelden te zien zijn. Nou we hebben er maar genoeg gezien en wat is dat mooi zeg! Echt niet te beschrijven hoe mooi dat is, de foto's geven het enigszins weer. Nu snap ik wel waarom ze beautiful Sapa zeggen, want dat is het echt. Dit had ik voor geen goud willen missen.

Naast de onwijze mooie rijstvelden en bergen, ook vet veel geshopt. Zoveel leuke dingen daar, ook een super mooie tas gescoord. Ben helelmaal happy dus.

De terugweg was ik heel wat minder gelukkig...er lag een vent in de cabine die vet aan het snurken was...kwam gewoon boven mijn muziek uit. Om 4 uur kwamen we aan in Hanoi en wij hup op de scooter naar het hotel...nou dat hup was ook zo voorbij. Na een goede tien minuutjes platte band. Off course...wel weer een unieke ervaring. Er kwam een vietnamees langs, die iemand anders belde die om 4.30 gewoon ff onze band kwam fikse...dat kan ook alleen maar hier :) Alleen bleek de hele binnenband naar de malle moere te zijn, dus moest hij even een nieuwe halen. Uiteindleijk om 5.30 terug in het hotel, waar we een heerlijke douche hebben genomen en ons bedje ingedoken zijn. Maar die pret was maar voor korte duur, om half negen begonnen ze te boren twee deuren veder. Het leek net aslof ze met een giga boor bij ons binnen zaten...nu dus redelijk gaar! We hebben een heerlijk dagje vrij genomen, lekker nikse...en nagenieten van het heerlijke weekend in beautiful Sapa.

Het aftellen is begonnen, nog maar twee weeekjes...

Lieefs

• 27 September 2010 - 07:05

Anneke:

Heerlijk om weer je verhalen te lezen zeg!! Jammer dat het nog maar 2 weekjes is, tijd vliegt echt voorbij.
    Weet je wat trouwens ook leuk is om met de kids te doen? Papiermachee! Heb ik toen ook gedaan en dan luchtballonnen maken. Gewoon een ballon opblazen, papier machee er overheen en dan een stukje van een melkpak ofzo "behangen" en die onder de ballon hangen.
    De kids toen bij mij wisten echt niet wat ze overkwam dat ze met hun handen in de behanglijm mochten zitten :D:D In india was behanglijm gewoon te koop in zo'n "knutselwinkeltje". Kijk maar even of jullie dat ook willen doen, bij ons was het iig echt een succes! Misschien wel handig dat je dan ook even een plaatje meeneemt van een echte luchtballon omdat ze dat waarschijnlijk niet kennen:P
    Maar goed meis, geniet volop de komende weken!!!
    liefs Anneke

• 27 September 2010 - 08:02

Tessa:

Woooooow! Mooie foto's! En wat een geweldig verhaal! Wat maak je toch een hoop mee daar. Leuk om al die bizarre gewoontes van zo'n vreemd land te lezen.
    Goed dat jullie lekker een vrije dag hebben genomen, ook af en toe aan jezelf blijven denken.
    Rust maar lekker uit vandaag!
    En niet té veel aftellen hè...want dat is niet goed! Lekker genieten van de dagen die je nog hebt, want het gaat echt veel te snel voorbij!

Liefs Tessa

• 27 September 2010 - 09:13

Samantha:

Heel leuk om je verhalen te lezen, Pris. Ik heb nog niet eerder gereageerd,maar wel elke keer trouw gelezen, haha. Ook heel mooi die foto's erbij. Geniet nog van je laatste twee weken!

• 27 September 2010 - 13:27

Maureen Cressent:

Hey Pris,

Wat gaat de tijd snel heh! Over minder dan 2 weken kom je weer terug in NL. En ik ga aankomende zondag al weg! Ik ga idd hetzelfde ervaren als jij en ben er zo benieuwd naar :)!
    Heel leuk om jouw belevenissen te volgen zo. En echt super dat je gwoon heerlijk een weekendje ertussen uit kan. Dat hoop ik ook!

De kriebels zijn er nou iedere dag :)..whaaa!

Veel plezier nog!
    XXX

• 27 September 2010 - 15:41

Bianca:

Heey mkied wat een super mooi verhaal heb je er weer neer gezet egt leuki om te lezen wat je daar allemaal mee maakt egt super:-) Jaja de tijd vliegt daar wel denk als je hele dagen wat beleefd daar:-) Wauw wat heb je je weer super mooié foto's erop gezet ik heb ze op me gemak eens zitten bekijken egt schitterend;-) Meid genieten van de laatste 2weken want voor je ed weet ben je weer thuis:-)

Liefs Bianca

• 27 September 2010 - 17:49

Ilonka:

Hey Meid

wat heerlijk om weer je verhalen te lezen, wat vliegt de tyd he nog 2weekjes dan ben weer terug,Wat heb je ook weer mooie foto,s ert op staan heb ze op me gemak zitte te bekijke echt super, Voind het echt super dat dit allemaal meej maakt vooral met die kindjes,Marre ik wens je nog een fijen tyd geniet er nog van want voor je het weet is het voorbij en dan ben je weer lkkr thuis bij je Ventje,

Liefs Ilonka

• 27 September 2010 - 20:52

Ma:

Heey schat.
    Nou nou, het was ff geleden maar wat een superlang verhaal heb je weer geschreven joh. Heerlijk om te lezen zoals gewoonlijk. En je doet nogal wat ervaringen op daar in Vietnam he, alleen maar leuk is dat toch. En ook al zijn het soms minder leuke ervaringen, je hebt het dan toch allemaal maar weer meegemaakt.
    Maar idd, het word aftellen nu he, alhoewel ik dat al langer aan het doen ben hoor;-)
    Ik ga nu je foto's nog even bekijken en van geniten.
    Liefs van mij.xxx

• 27 September 2010 - 21:04

Ma:

Wowwwwwwwwww. Wat een hoop foto's, genieten joh, moooiiiii.
    De video's ga ik morgenmiddag bekijken, ga nu mijn bed in, haha.
    Knuffel van mij

• 28 September 2010 - 20:02

Pa:

nou nou zeg mijn ogen vallen na al dat gelees bijna dicht joh,hahhaha
    en dan die foto,s vido,s wat beleef jij veel en wat zal jou tas strakkie,s vol zit.. nee nie met spullen !!
    maar met vele verhalen die nog lange mag mee dragen hier in nederland weer in dat koude landtje .
    maar ook dan kan je terug kijken naar jou leven aldaar.er zal ff geen mooier kado voor je zelf zijn als dat wat mee hebt gemaakt door hebt gemaakt .MAAR NEEM HET NOG FF VAN (TUSSEN AL DAT WERKEN DOOR WANT AFTELLEN IS AAN DE GANG..prisclla groetjes aan je vrienden ,en ja ik ga wel beetje missen ,maar vang ik wel op met borreltje zo nu en dan .ahhahaha.ga goed en pas goed op !ga met enkel wel goed,je kous zat op eene foto zo hoog !!!!!!!!!!!stop u anders wordt mijn verhaal net zolange lache.........pa HVJ.....KNUFFEL........

• 30 September 2010 - 06:24

Merel Brilman:

Heyhey, leuk je berichtje. Ben nu idd net met de rondreis begonnen, is echt super! Morgen krijgen we de uitleg van de projecten, weet niet of we dan meteen mogen kiezen? Jij zit zo te zien in een weeshuis. Waar precies? Is het leuk, of zou je achteraf ergens anders voor hebben gekozen? Welk project raadt je aan? Ik heb denk ik voorkeur voor het medical center. Succes en veel plezier nog!