Bruin, Bruiner, Bruinst
Door: Priscilla
Blijf op de hoogte en volg Prisilla
07 September 2010 | Vietnam, Nha Trang
Wederom bedankt voor alle berichtjes!
Waar was ik ook al weer gebleven...oh ja de city tour....De volgende dag hebben we een weeshuis bezocht in Hoi An...hier hebben ze 75 kinderen, waarvan 27 gehandicapten. Het is echt hartverscheurend om te zien dat er zo een grote vershcil in de verzoring is tussen de gehandicapten kinderen en de andere. Ze liggen in een ruimte met gemiddel 4-5 in een bed. terwijl de andere kinderen een kamer met zij vier delen en een eigen bed hebben. Ik vond het wel heel leuk! Heb ook een leuke foto, maar dit volgt later...werkt hier namelijk niet met de pc!
Oh ja over camera gesproken, mijne wil niet meer opladen..dus zit van de week zonder en dan brengt Anne een andere oplader voor me mee, die hopelijk wel werkt...helemaal super!
's avonds zijn we naar traditionele games gaan kijken, zo lache. dan moeten ze geblinddoekt een aarde pot raken en als die kapot gaat krijg je een prijsje. Ik en Joanna hebben dit de volgende dag ook gedaan, natuurlijk sloeg ik totaal mis! En we hebben beide avonden een heerlijk taartje op...we dachten namelijk dat we die niet meer zouden zien, wel dus. De ene avond een heerlijk chocolade taartje en de volgende dag een passion fruit yoghurt taartje...smullen!
De laatste dag in Hoi An hebben we nog gerelaxed aan het strand.
De dag daarna heel de dag in de slaaptrein, verschrikkelijk. We hebben er 10 en halve uur in gezeten, zwaar vermoeiend. maar overleeft..ik heb patience gedaan, ds, lezen, muziek luisteren een relax dagje dus.
Nu zijn we in het geweldig Nha Trang...met een super luxe hotel, recht naast het strand. De eerste dag dan ook begonnen met relaxen...flink bruin geworden en rood. In de middag wat dingen bezocht in de stad. Een pagode, super grote witte buddha (echt mooi om te zien) en een kerk.'s avonds een cocktail night gehouden, waarvan een gekocht en twee gratis. Blijven natuurlijk Nederlanders ;) Weer een geslaagde avond!
Vandaag hebben we een boot trip gedaan, voor maar 5 eurotjes. Lekker gezwommen, gesnorkeld en gegeten. En echt kletsnat geworden op de terug weg, omdat de golven zo hoog waren en allemaal in de boot kwamen. Oh ja ik heb ook nog gezongen verschrikkelijk, van ieder land moest iemand en de gids pikte mij er natuurlijk uit. Ik weigerde, maar ze bleven volhouden en twee andere nederlandse meiden hebben gelukkig mee gezongen. dus we hebben maar op een onbewoond eiland gedaan, niet dat ik de tekst ken hihi!
Vanavond weer lekker eten en dan nog wat drinken...als ik mee ga...want ben beetje misselijk (cocktails wellicht ;) ) en super moe, moet echt wat slaap inhalen.
Morgen nog lekker dagje aan het strand, zorgen dat ik zwart ben...want daarna geen zonnen meer voor mij.
Liefs
07 September 2010 - 10:06
Tessa:
Wat een super verhaal weer!
En wat boeit jou dat zingen nou, ze kennen je daar toch niet! ;-)
Je hebt t nu wel lekker te pakken hè, goed om dat te lezen!
Geniet er lekker van, van je laatste week, want daarna is t hard aan de bak en zul je vast nog meer hartverscheurende taferelen zien.
xxx -
07 September 2010 - 10:07
Cynthia:
hahah
je moet wel een liedje zingen waar je de teks van ken;)
Maar het is nederlands dus hebben de andere niet gehoord als je er naast zat of vals zong scheelt weer;)
En geniet nog lekker ff van het zonnen
xxxxx -
07 September 2010 - 10:48
Lisa Collins:
Hey Priscilla!
Ik heb net al je reisverslagen gelezen! Super wat je allemaal meemaakt! Ik ben erg benieuwd hoe het zal zijn met de gehandicapte kindjes! Nou heel veel plezier nog en word maar nog meer bruin..zodat we straks allemaal jaloers op je zijn! Als we dat nog niet zijn ;)
XXXX -
07 September 2010 - 14:47
Sam N:
Hey hey
Oeh ik ben echt jaloers op je haha ;) Wat heerlijk heb je het daar!! Geniet er nog even van meis! Nog even en dan is het hard werken.
Toch wel lekker dat je daar ook lekkere taart hebt haha ;) En dat zingen ach.. ze kennen je daar toch niet ;) Doe eens gek haha..
Veel succes aankomende tijd!
Liefs xx -
07 September 2010 - 15:48
Pa :
nou zo alles weer door lees ,wat jij schrijf is weer vol kantje. wat naar ons stuurt maar lees jou verhaaltjes graag .
als nog over verhaaltjes kan spreken moet wel zeggen hahhahha.
dat bruin worden ja wat wil je met die zon !en opzijne tijd wat nat op je leef,en van binnen ook beetje opzijne tijd als zo mag zeggen lach.gelijk heb je hoor nu nog ff genieten.
en dan paar weekjes hardt werken maar zowat ,jij kan dat wel aan oke soms beetje (veel moe)veel maar als jou dat verdoening zal geven zal jij het kunnen dragen.
zorg goed voor die mensen help ze met veel liefde .net zo als wij dat bij jou hebben gedaan .en dan zal zien aan die gezicht,s dat ze dankbaar zullen zijn!!succes voor volgden week .maar zolang is nog niet .grtjes pa..liefse .(ps misschien kennen ze leren dansen .inplaats van zingen hahhaha.doei ga goed .pa...... -
07 September 2010 - 16:14
Ilonka:
Zow Meid ik heb je verhaal weer gelezen, je heb het wel prima naar je zin lees ik allemaal, enne nie te bruin worden he haha, ik verheug me er weer op naar het volgende verhaal -
07 September 2010 - 16:22
Bianca:
Heey meid
Wat een verhaal heb je er weer neet gezet ik ben er gewoon voor gaan zitten om t allemaal weer te lezen:-) En zo te lezen vermaak je je eigen goed daar;-) Nie t bruin worden he haha want anders kennen we je niet meer terug als je trug bent hihi,
egt super gaad wat je daar mee maakt zeg geniet nog ff van de vak en strax mag je werken daar:-) Geniet nog heel erg veel daar meid en hopelijk gaat alles goed en vermaak je je eigen goed,
Mied t ga je goed en pas goed op jezelf he?
Veel liefs Bianca -
07 September 2010 - 18:33
Jac En Dimphy:
mooie verhalen tot zo ver,het gaat je goed af daar,denken we....
Geniet er nog lekker van!!!Nu al nieuwsgierig naar je volgend verhaal.
groetjes -
07 September 2010 - 18:38
Ma:
Phoe hee, dat duurde lang voordat ik het kon lezen. Van oma 's middags al gehoord dat je weer een verhaal had en moest toen nog tot zes werken. Maar heerlijk om na al die dagen weer wat van je te lezen.
En wat een verhaal zeg.Allemaal heerlijk positief. Hartstikke fijn om te lezen dat het zo goed gaat en dat je het naar je zin heb en lekker druk. Heel veel mooie dingen ook zo te horen die je ziet he. En geniet maar lekker van het land en van de tijd die je er nu voor heb joh. Nog ffies en dan aan het werk he. Maar denk dat je dat net zo leuk gaat vinden. Samen met Anne, waar je ook wel naar uitziet he. En ondanks alles wat je daar tegen gaat komen, wat je zult zien van hoe de omstandigheden daar zien, denk ik dat je er op een manier ook van zal gaan genieten omdat het werk is wat je graag wil doen he. En ik denk zomaar dat die mensen en de kindjes daar heel dankbaar zullen zijn naar jullie toe dat je die hulp bied naar hun toe.
Hop naar het volgende bericht maar weer, maar ik ben weer gerustgesteld nu hoor.
Hou van je. Genieten maar hoor schat!!!
xxxxx -
07 September 2010 - 19:57
Mau:
Hey Pris,
Wow, wat gaat de tijd ook snel hoor. Je zit er nu al bijna 2,5 week!
Gelukkig heb je het goed naar je zin, en kan je ook lekker relaxen aan het strand ;-)!
Veel plezier nog en ik blijf trouw je berichtjes volgen!
XXX